Servis

Reno Sava

Servis i usluge

Servis

Redovno servisiranje automobila bitno utiče na trajnost, vozna svojstva, sigurnost, potrošnju i emisiju štetnih gasova. Nevezano da li je automobil nov ili polovan , preporučuje se redovno održavanje, koje na kraju čuva vozača i ostale učesnike u saobraćaju, ali i okolinu, a direktno utiče na radni vek auta.

Naš servis u 2024. ulazi u šestu deceniju rada, iza nas je pola veka sticanja znanja i iskustva u servisiranju vozila. Toliki period u kontinuitetu je moguće dostići samo ozbiljnim pristupom poslu i spremnošću na konstantno usavršavanje.
Ovde ćemo samo ukratko pokušati da vas povedemo kroz osnove servisnog održavanja vašeg auta.

Kada treba raditi mali servis i šta on podrazumeva?

Preporuka je da mali sevis treba raditi jednom godišnje ili na pređenih 15.000 km do 30.000 km, zavisno od uslova upotrebe i preporuke proizvođača

 

Prilikom kupovine novih vozila, klijenti dobiju servisnu knjižicu i uputstvo u kojem mogu naći najbitnije informacije i preporučene servisne intervale.

 

Ukoliko nemate tu knjižicu, ili ste skoro postali vlasnik Renault ili Dacia vozila, dođite do nas, mi ćemo vas besplatno posavetovati na koji način da pristupite održavanju vešeg auta.

Kada treba raditi veliki servis i šta on podrazumeva?

U poslednje vreme, kada se radi o novim automobilima, ovaj interval je povećan sa 90.000 km na 120.000 km ili maksimalno nakon 4 godine.


Ovaj poslednji podatak, posebno ako ne prelaze veliku kilometražu, vozači često zanemare, što može dovesti do kvarova i havarija.


Na velikom servisu se menjaju kaiševi razvodnog mehanizma i pogonskog agregata, menja se kočiona i rashladna tečnost. Oni menjaju svoja svojstva tokom eksploatacije, na njih utiču i vremenski uslovi, pa čak i dugo ne korišćenje auta, zato je važno uraditi veliki servis najkasnije nakon 4 godine, bez obzira što niste dostigli navedenu kilometražu.

Šta ako auto ima TNG?

Ako vaše vozilo poseduje TNG pogon, onda pri redovnom servisu menja se i TNG filter gasovite faze, a svake druge godine i filter tečne faze. Svećice paljenja se menjaju svake 4 godine, to jest na velikom servisu.

Održavanje rashladnih sistema na vozilima:

Preporuka proizvođača je da se na svake dve godine vrši dezinfekcija i čišćenje sistema klimatizacije kako bi se sprečila pojava neugodnih mirisa i buđi u sistemu klimatizacije.

 

Savet servisa: nakon hlađenja putničkog prostora, kad god je to moguće, uređaj isključiti 5 do 10 minuta pre zaustavljanja vozila kako bi se sistem prosušio i time smanjila mogućnost pojave buđi i bakterija u klimatizaciji.

Dijagnostika:

Dijagnostika automobila u ovlašćenom servisu se pridaje posebna pažnja. Stoga u svakom našem servisnom centru, u Beogradu i Pančevu, imamo elektromehaničare koji imaju najviši rang obuke po Renault standardima. Svake godine i po nekoliko puta oni odlaze u tehnički centar na nove seminare i upoznavanje sa novim tehnologijama.

 

Reno Sava doo, kroz dijagnostičke radove, direktno se povezuje sa proivođačevim sistemima iz kojih crpi informacije, ali i šalje proizvođaču signal o redovnom održavanju vozila.

 

U Reno Savi možete obaviti još i:

Pozovite ili još bolje, pošaljite mail (uz priložen broj šasije) na prodaja-vozila@renosava.com i pitajte sve što vas interesuje vezano za održavanje vašeg vozila, a mi ćemo se potruditi da u roku od 24h dobijete traženi odgovor i savet, potpuno besplatno.

Ukoliko želite da zakažete servis svog vozila molimo Vas da popunite formu ispod. Nakon prijema Vašeg zahteva mi ćemo Vas kontaktirati putem podataka koje ste ostavili u formi. Polja označena sa * su obavezna.

Naš servis vam stoji na usluzi. Hvala Vam na poverenju! Vaš Reno Sava

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Lokacija servisa
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.